14 Aralık 2015 Pazartesi

Almanya’da Noel hazırlıkları devam ediyor

Almanya’da 24 Aralık Noel bayramı öncesi dünyada 6 Aralık günü kutlanan Aziz Nikolaus gününün (Noel baba günü) Pazar gününe denk gelmesiyle birlikte, kutlamalara ilgi bu yıl daha fazla.

Antalya Demre’de yaşadığı söylenilen Aziz Nikolaus’ın efsanelere göre yardıma muhtaç olanları ve çocukları sevindirdiği rivayet ediliyor. Avrupa’nın birçok ülkesinde 6 Aralık Noel Baba Gününde resmi tatil ilan ediliyor.

Noel babalar önümüzdeki Cumartesi gününden itibaren mesaiye başlıyor. Başta Noel pazarları olmakla kent merkezleri, alışveriş mağazalarında Noel babalar çocuklara hediyeler dağıtacak. Avrupa geleneklerine göre çocuklar çizme ve ayakkabılarını temizleyerek akşamdan kapı önüne bırakıyor. Sabah uyandıklarında ayakkabı ve çizmelerin içi değişik hediyeler bırakan Noel baba çikolata ve şekerlendirme ürünleriyle çocukları sevindiriyor. Noel babalar için yoğun mesai 24 Aralık Noel tatiline kadar devam edecek.

Siz de yılbaşı tatilini Almanya da geçirmek istiyorsanız uçak biletinizi şimdiden alıp indirim fırsatlarından yararlanın.

Almanya uçak bileti en ucuz burada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder